100% sikker handel
Kvalitetsprodukter
God kundeservice
30 dages fuld returret
Anmeldelser på Trustpilot
Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort Betal med kreditkort

Nyhedsbrev
Nyhedsbrev

4 tegn på at det er på tide skifte din hovedpude

Der er ingen varer

Puden er en uundværlig ting i vores liv, men den ignoreres ofte af os.
Din pude er nok valgt tilfældigt. Den har været brugt i lang tid og du kan ikke direkte føle noget mærkeligt i det. Men er denne pude årsagen til din hovedpine eller hudproblemer?
Lad os lige afsløre, hvornår vi skal købe en ny pude til os selv.

1. Øm eller stram nakke og skulder, når du vågner om morgen 

Efter mange års brug og komprimering kan din pude have mistet sin oprindelige form. Daglig brug vil få fjer, syntetiske fibre og andre materialer i puden til at blive beskadiget over tid, og til sidst vil puden ikke længere være luftig og blød og blive flad og hård. Sådanne puder kan give dig en følelse af træthed, stiv nakke, ondt i nakken og endda hovedpine. På dette tidspunkt bør du overveje at skifte til en ny pude.

2. Allergikere 

Når du er allergisk, skal du være særlig opmærksom på at skifte og vaske dine puder tit. Puder, der har været brugt i lang tid, har samlet meget støv indeni, og det værste er mider. Mider lever af hår, skæl og hudrester, hvilket er ulideligt at tænke på. For allergikere er det bedst at skifte til en ny pude, som ikke vil indeholde så meget støv eller mider.


3. Brugt det samme pude i mange år 

Puder er faktisk forbrugsstoffer, men de fleste ignorerer vigtigheden i dem, og nogle mennesker bruger samme pude hele tiden. Du kan åbne puden og tjekke, for din velværes skyld. Eksperterne anbefaler at skifte den almindelige pude hvert andet år.  Når du kan se, at puden har mistet sin elasticitet og skal klappes et stykke tid for at genoprette en vis elasticitet, så er det på tide til en ny. Nogle puder kommer til at blive flade, og bliver hurtigt flade igen, efter du har prøvet at ryste og forme på puden. Så er det tegn på, at det er ved at være tid til en udskiftning.

4. Din hovedpude lugter.

Over tid så samler din pude både savl og sved til sig. Nogle puder kan vaskes, så tjek vaskevejledningen på din hovedpude. Vær opmærksom på, at vask slider meget på din hovedpude, så vask ikke din pude for tit.

Hvad gør man så?


Du kan prøve vores økologiske OEKO-TEX certificeret silkepude i 100% lang mulberry silke.

Silke har ry for at være "næsten som hud på menneskekroppen" og bliver kaldt for "fiberdronningen".

Silkepuden er mild, fin, åndbar og sund.  Silkes hovedingrediens er ren naturlig animalske proteinfibre, der indeholder en række essentielle aminosyrer for menneskekroppen. Silken er glat, åndbar, blød, hygroskopisk og antistatisk, hvilket gør den til en silkepude, der kan hjælpe huden med at bevare en vis mængde fugt uden at gøre huden for tør.

Silkepuden har god modstandsdygtighed over for kulde og holder derfor en konstant temperatur for dig. Den naturlige fiber i silke har det højeste tal, som kan reducere varmeledning, når den er kold. Når den er varm, kan den aflede overskydende varme for at holde temperaturen behagelig. Det har anti-mide, antibakteriel, anti-allergisk og hudvenlig effekt. Sericin-komponenten i silke gør ikke kun menneskets hud sart og skinnende, men har også evnen til at forhindre vækst af mider og skimmelsvampe.

Så prøv lige vores silkepude i stedet. Den kan holde i mange år. Gennemsnitlig alder på en silkepude er 10-15 år, forudsat at du behandler den rigtigt.

Silkepuden føles, grundet konstruktionen med mange lag silke, mere fast end en vanlig dunpude. Til gengæld vil silkepuden ikke føles ’flad’ som de almindelige dunpuder, efter forlænget brug.


Silkepuden er blot anderledes – på den gode måde. 

Hvordan skal man så behandle en silkepude? 

Du må ikke vaske silkepuden med vand, ellers vil fiberproteinsammensætningen blive ændret og deformeret. Den bør ikke udsættes for solen, for at forhindre dets proteinkomponenter i at blive ødelagt og agglomerater og deformeret, hvilket vil påvirke effekten af brug. Generelt skal silkepuder placeres på et ventileret sted for at tørre og opbevares i et tørt miljø efter let bankning, men husk at lægge pudebetræk udenfor, når de bruges, fordi silke er bange for fugt.

Se vores silkepuder i premium kvalitet her: